Labels

2015. Un produs Blogger.
Liceul Teoretic "M.Eminescu"

miercuri, 31 iulie 2019

Școala eTwinning – un vector a schimbării în sistemul educațional



      Titlul de Școală eTwinning reprezintă o recunoaștere a demersurilor inovatoare depuse de școli pentru promovarea cetățeniei, conștiinței culturale și competenței digitale. De asemenea, reprezintă o recunoaștere a efortului depus în scopul creării unei culturi a colaborării în interiorul, cât și în exteriorul școlilor, comunităților și țărilor lor.
      

      Școlile eTwinning sunt școli reper, modele de inovare pentru celelalte școli din zona lor și de la nivel national, obiectiv pe  care ne-am axat noi, echipa de profesori eTwinneri din LT ”Mihai Eminescu”, or Florești. Reușitele profesorilor și a elevilor în proiectele eTwinning au demonstrat că suntem eligibili pentru a fi certificați cu distincția Școală eTwinning fiind decernați în anul 2018.



 Aceasta ne-a permis o autonomizare în rândul profesorilor de a crea o comunitate  de colaborare cu alte școli din regiune. Astfel, elaborând și urmând un plan calendaristic comun al activităților, am organizat o intrunire de schimb de bune practici cu profesorii și elevii din Gimnaziul Roșietici. 


Proiectele de success prezentate în cadrul acestei întruniri au demonstrat utilizarea responsabilă a internetului pe o platformă sigură și securizată. Elevii au dat dovadă de o colaborare activă împărtășindu-se cele mai utile și interesante aplicații ce le-au utilizat în proiectele eTwinning.
Implicarea profesorilor în dezvoltarea strategică a instituției a crescut prin promovarea platformei eTwinning în rândul altor colegi din instituție cât și din alte școli din raion cum ar fi Școala Primară și Liceul Teoretic ”Miron Costin” din  or. Florești. Astfel, 15 cadre didactice din aceste școli  s-au înregistrat în Etwinning, unde au beneficiat de sesiuni de instruire și dezvoltare profesională. Pe parcursul doar a unui an au dat dovadă de implicare și interes, proiectele cărora au fost premiate cu Certificatul European de Calitate.


Dimensiunea cea mai importantă a Școlii eTwinning este de a da șanse nemărginite profesorului de crește professional, de a aduce inovarea la lecție. Seminarele de contact de care au beneficiat fiecare profesor din instituție i-au motivat să fie deschiși colaborării atât pe plan national, cât și pe plan european. În urma seminarelor de contact de la România și Polonia, Svetlana Calmațui, Iraida Gulii și Nina Babcinețchi au stabilit relații de colaborare în proiectul AVAP ce a fost premiat cu Certificatul Euopean de Caliate
Clasa multimedia ne-a oferit șansa de dobândi performanța în realizarea tuturor activităților din proiectele eTwinning ce au drept support instrumentele TIC.


Elevii au venit cu idea de a expune public implicarea în eTwinning, postând activitățile din cadrul școlii cât și participarea lor la diferite evenimente pe site-ul liceului (http://eminescufloresti.blogspot.com/2016/10/campania-etwinning-weeks.html).
Profesorii au urmat sugestia elevilor creând bloguri personale distribuend activitățile relevante din comunitatea eTwinning
Fiind în calitate de Ambasador eTwinning în școala în care activez am norocul de profesori parteneri eTwinning ce acceptă orice provocare   atât în realizarea  proiectelor interdisciplinare cât și în diseminarea, schimbulde idei, experiențe și bune practici  eTwinning  ce reprezintă declaraţie publică a angajamentului de a promova calitatea şi deschiderea în activităţile de colaborare europeană.



Publicat de: 
Tatiana Dragan,
Ambasador eTwinning Profesoară de limba engleză, grad didactic I IP Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Florești


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu