Labels

2015. Un produs Blogger.
Liceul Teoretic "M.Eminescu"

marți, 10 noiembrie 2015

Ce înseamnă să fii profesor

  Spun elevii сă a fi profesor înseamnă a avea multă răbdare. Această profesie este una dintre cele mai grele,după părerea noastră. La întrebarea : Cum e să fii profesor au încercat să răspundă cît mai sincer dragii noștri profesori.
 Doamna Deleu Neli, profesoară de limba și literatura română, a afirmat:
 ”A fi profesor înseamnă a trăi în fiecare zi alături de discipolii tăi. Profesor trebuie să te naști. Pentru că este unica profesie care cere multă dăruire. A fi profesor- nu e numai o profesie, ci un talent, un dar de la Dumnezeu. Munca de formare a destinelor omenești necesită multă răbdare, dragoste, dăruirea, iar rezultatul acestei munci le vezi peste ani. Un profesor e ca un fîntînar, iar fiecare copil e ca un izvoraș ascuns. Puterea lui de a izbucni la suprafață și de a putea merge prin viață fără frică despinde numai de dibăcia pedagogului. Pentru mine a fi profesor este o fericire. Îmi iubesc nespus de mult meseria, copiii și nu mi-aș imagina viața fără ei.”


La această întrebare a răspuns și profesoara de chimie, Sîrbu Nina:
  ” A fi profesor e un har, trebuie să te naști pentru asta trebuie să te naști, și dacă faci bine, cu dăruire, lucrul pentru care ai fost dotat sau trimis în lume, atunci acestu lucru te poate face fericit. Profesorii sînt cei ce cultivă semințe de cunoștințe elevilor, adică tinerei generații, îi interesează pe elevi să afle ceva nou, curiozități,interese, le deschide ochii spre frumusețile lumii. Profesorul lucrează cu intelectul, sufletul și conștiința elevilor, transform material în spirit. Roadele se observă peste ani. Mă mîndresc cu foștii elevi care s-au realizat în viață, au devenit specialiști  și se descurcă în viața de zi cu zi.”

Nimeni niciodată nu a spus că a fi profesor e ușor, însă plăcut e cînd elevii obțin succese enorme și devin oameni mari. Prosefoara noastră de matematică, Dragan Natalia spune că : ”Învățîndu-l pe altul îl faci mai bogat, fără ca tu să devii mai sărac. Este adevărat că omul deștept este bogat! Profesorul este persoana care poate zîmbi și a se interesa de tot ce îl înconjoară, pentru că școala este vie pînă cînd profesorul din ea este interesant copiilor.”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu