Labels

2015. Un produs Blogger.
Liceul Teoretic "M.Eminescu"

joi, 19 noiembrie 2015

Ce este eTwinning?­

   eTwinning, o abordare eficientă spre ACCES, RELEVANȚĂ și EDUCAȚIE.

 Deoarece tindem spre o educatie moderna cu tehnologii modern, am considerat important de a discuta intr-un workshop despre aportul si implementarea proiectelor educationale in curriculum scolar.
Ce sunt proiectele eTwinning? Răspunsul îl găsiţi http://etwinning.md/ . Prin  intermediul platformei gratuite  şi  sigure, eTwinning, profesorii din Europa fac schimb de informaţii în domeniul educaţiei şi dezvoltă proiecte de colaborare şi comunicare. Prezentăm câteva exemple de bune practici din şcoala noastră.Profesorii şi elevii din liceu suntem membri activi de un an  (înscrişi în 15.12.2014), pe platforma eTwinning, a şcolilor din Europa,Această platformă internaţională de învăţare şi cooperare în prezent numără 142.000 şcoli, 315.000 profesori, 42.000 proiecte derulate între parteneri din întreaga Europă şi vecinii ei. Şcoala noastră a fost Ambasadă eTwinning în 2011, profesorii ei sunt apreciaţi şi multe din proiectele finalizate au primit şi certificat naţional  de calitate. Ele sunt descrise pe Twinspace în cărţi tipărite la nivel naţional, reviste internaţionale, ca o încununare a muncii profesorilor şi elevilor şi ca exemple de bune practici pentru alţi colegi. Anul acesta am sărbătorit şi noi, alături de toate şcolile participante, prima Zi eTwinning (7 Mai 2015).
Sunt oportunități de dezvoltare profesională specifică, sub forma întâlnirilor  între cadre didactice înscrise în eTwinning, organizate în diverse țări europene pe parcursul anului. Chiar daca suntem boboci in cadrul acestor platforme am avut deosebita ocazie de a participa în perioada 18-19 iunie 2015 la Conferința tematică  ”Învățare, predare, schimb de experiență și  colaborare între școlile din regiunea Dunării”, care s-a desfășurat la Viena, Austria. Conferința organizată de către Agenția Națională pentru Învățare pe tot parcursul vieții(Austria) și Agenția Națională eTwinning (Austria) s-a axat pe cooperarea profesorilor în regiunea Dunării. Participanții au avut posibilitatea să afle mai multe despre strategiile și posibilitățile de cooperare în educație între școlile din regiunea Dunării. De asemenea, cadrele didactice au participat la ateliere de lucru privind utilizarea platformei www.etwinning.net. În cadrul Conferinței au fost prezentate detaliat oportunitățile și condițiile de finanțare ale proiectelor în cadrul programului Erasmus + și a altor forme de cooperare în spațiul danubian.Participanții la eveniment, 50 profesori din 12 țări membre ale regiunii Dunării au avut posibilitatea de a iniția și înregistra proiecte pe portalul eTwinning. Unul dintre proiectele inițiate de către profesorii din Republica Moldova, este Our eCountrybook, profesorii își propun ca  împreună cu elevii lor și partenerii din Ucraina, Austria și Republica Cehă, să realizeze activități de colaborare, învățare și schimb de experiență începând cu luna septembrie anul curent.

O parte atragatoare a proiectelor sunt instrumentele TIC de prezentare a tuturor informatiilor. In cadrul acestora am explorat si am folosit o serie de aplicatii utile pe care le aveti descrise in materialele promotionale si modul de utillizare a acestora pe blogul meu.

Țin să aduc mulțumiri Fondației Est-Europene pentru aportul acestora cu materiale promoționale în cadrul acestui Workshop.


Postare efectuată de Tatiana Dragan, profesoară de Limbi Străine

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu