Labels

2015. Un produs Blogger.
Liceul Teoretic "M.Eminescu"

miercuri, 14 iunie 2023

Diseminarea proiectului eTwinning "Career Island"

 Ghidarea în carieră ajută elevii să reflecteze asupra ambițiilor, intereselor și abilităților posedate. Dificultatea tinerilor de a alege o cariră pe care să o urmeze în viitor reprezintă una din marele dileme ale societății. Ei au nevoie de ajutor pentru a depăși această problemă. 



Informarea și consilierea elevilor, familiarizarea, identificarea oportunităților pentru carieră a fost un obiectiv major al proiectului eTwinning  "Career Island", în care au fost implicați elevii claselor a 7B și a 11U din Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" ghidați de Railean Alina- profesoară de istorie și Comerzan Victoria- profesoară de limba engleză.



În cadrul proiectului au colaborat elevi și cadre didactice din 15 instituții din patru țări: Republica Moldova, Turcia, Polonia și Tunisia. Proiectul a derulat în limba engleză.



Proiectul a oferit elevilor oportunitatea de a colabora, interacționa și cerceta profesiile viitorului. (Drone Pilot, Home Designer, Robotics Engineer, Organ Creator, E-Sport Coach, Health jobs, Software Developer, Earthquake Forecaster, Artificial Intelligence Engineer, Gen Expert, Online Teacher etc... )

Produsul final colaborativ a demonstrat că atât elevii cât și cadrele didactice au au atins obiectivele propuse. Astfel, elevii au dezvoltat competențe multilingvistice, digitale, antreprenoriale în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu