Labels

2015. Un produs Blogger.
Liceul Teoretic "M.Eminescu"

joi, 15 februarie 2018

Comemorarea poetului Grigore Vieru

Astăzi, în incinta Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, elevii clasei a XI-a au prezentat un medalion literar dedicat poetului Grigore Vieru sub genericul: 
”Astăzi parcă plânge cerul,
se întoarce acasă Grigore Vieru


Moderatorul acestei activități a fost managerul acestei instituții, profesoara de Limbă și Literatură Română , Doamna Deleu Neli care a cucerit publicul prin cuvintele alese și omagiu pentru marele poet Grigore Vieru
”Peste poezia Lui trec anotimpurile, plouă, înfloresc pomii, bate vântul,  crește grâul, vine iarna, se face istoria. Poezia lui a rămas a fi un lung și nesfârșit dor... Deci astăzi se deschide cerul și-l rechemăm acasă pe Grigore Vieru. Tot ce e mai frumos în altarul cuvintelor poartă numele Lui: poet al mamei, al copilăriei și al graiului matern.”

”Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi.”
Așa se definea poetul Grigore Vieru, maestru al cuvântului, iubitor de plai, de limbă și de neam. A iubit poporul român până la lacrimi și și-a consacrat întreaga sa viață copiilor, îndrăgostiților, maturilor, lăsându-ne o operă monumentală, de o muzicalitate și o frumusețe
rară.
Poet al dorului și al dragostei, al baștinei, al izvorului, al naturii - poet al lucrurilor sacre, așa e definit Grigore Vieru.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu