Labels

2015. Un produs Blogger.
Liceul Teoretic "M.Eminescu"

luni, 19 iunie 2017

Absolventii 1967 alaturi de diriginta Galina Ciobanu

Amintirea anilor de școala
E veșnic tânără în noi,
Asemeni verdelui din frunza
Nesters de nici un fel de ploi,
Căci doar aici e amintirea
A tot de ce ne este dor,
Aici la setea cea mai mare
Am cel mai limpede izvor.

Bătrâna școală Nr.1 actualmente L.T.,,M.Eminescu” or. Floresti. Și-a deschis larg ușile pentru absolventii 1967 ,care cu 5 decenii în urmă și-au luat zborul din cuibul acestei instituții. 

Alaturi de elevi a fost diriginta D-na Galina Ciobanu, profesoară de chimie.

,,Ne-a chemat din nou școala natala, prima noastră Alma Mater, pe care am parăsit-o cu 5 decenii în urmă, cum părăsești casa părintească pentru a-ți croi drumul în viață, pentru a-ți construi cuibul tău, pentru a-ti crește puii….

Aici, la școala Nr.1 din Florești, ne-au îndrumat scumpii noștrii învațători, toti cei10 ani prin labirintele cifrelor enigmatice, printre mrejele istoriei, ne-au descoperit marele mistere ale naturii și, în același timp, ne-au pregătit pe nesimțite de examenul cel mai serios- cel de a fi Om, de a deveni și pentru altiiÎndrumători, ne-au lămurit principalele noțiuni de care trebuie să ținem cont- Onestitate, Cinste, Omenie. Majoritatea din promotia noastra le-au impregmat cu litere majuscule în inimă ca pe un motto al vieții.

La cele 5 decenii avem ce ne povesti, ce ne aminti, cu ce ne mândri. În primul rind, ne închinăm Școlii, facem o mare plecăciune cu sfiala dragilor nostril învățători-și celor ce sânt astăzi alături de noi, și celor plecati din viată. Vă rămânem veșnic datori pentru munca Dumneavoastră de neprețuit, scumpi Dascăli- semănători de lumină și înțelepciune, acei care ați activat și activați în L.T.,,M.Eminescu”or.Florești.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu